Jak odróżnić prawdziwą czarny kawior

Czarny kawior – to drogi i rzadki przysmak. Dlatego niektórzy pozbawieni skrupułów sprzedawcy starają się zarobić na naiwnych klientach sprzedając im fałszywy towar. Ale istnieją sposoby, aby określić, prawdziwą czy kawior państwu oferują.

Instrukcja

1
Poprawnie wybrać miejsce do zakupu. Najlepiej kupować taki drogi towar, jak kawior, w sklepie. Na rynku można znaleźć produkt taniej, ale szans kupić podróbkę będzie znacznie więcej.
2
Zwróć uwagę na cenę. Kawior nie może kosztować zbyt tanie. Nawet w sklepach jest sprzedawany w cenie poniżej 2000 zł za 50 gramów według danych za 2012 rok. Znacznie niższa cena może mówić o nielegalnej sprzedaży produktów, łydki, której zakończył się okres trwałości, lub w ogóle symulacji z alg.
3
Zapoznaj się z opakowania produktu. Ona musi być w szklanej lub metalowej, z blaszanym przykryciem. Jako producenta dla rosyjskiego produktu musi być podany fabryka znajduje się w regionie produkcji kawioru. Jeśli producent twierdzi, że produkt jest wytwarzany w Środkowej Rosji, to najprawdopodobniej fałszywe. Zwróć uwagę na nazwę gatunku ryb, którym przypisuje się kawior. Nie ufaj producentem, jeśli pisze się, że jest to kawior z bieługi – łowienie tej rasy ryb i zbieranie z niej ikry zakazane prawnie. Dlatego też, ten produkt po prostu nie może być przedstawiony na półce sklepowej.
4
W razie wątpliwości jako poproś sprzedającego certyfikat na te produkty. W przypadku braku towaru kupować nie warto.
5
Jeśli masz już zakupione kawior, i chcesz zrozumieć. prawdziwa czy ona, poznaj jej wygląd. Jaja powinny być stosunkowo duże, рассыпчатыми. W banku nie powinno być dużej ilości płynów. Powinny one łatwo pękać w ustach. Na etapie degustacji odróżnić sztuczne tarło najłatwiej – ona, w odróżnieniu od niniejszego, ma желеобразную strukturę i nie może pękać z powodu braku powłoki. Również sztuczny kawior może się różnić w zapachu od prawdziwej. W niej często dodają zbyt wiele aromatów, i staje słupka zapach ryb, który nie ma naturalnego produktu.