Jak przechowywać czarny kawior

Kawior to nie tylko drogi przysmak, ale i niezwykle delikatna i nietrwała. Prawidłowe przechowywanie łydki pozwoli zachować jej delikatny smak i delikatny zapach.

Trzeba

  • – lód kruszony.

Instrukcja

1
Idealna temperatura do przechowywania czarnego kawioru: od -2 do -1 stopnia Celsjusza. Większość chłodziarek domowych nie mogą obniżyć temperaturę do takiego poziomu, więc trzeba dołożyć dodatkowych starań cały czas, że będziesz przechowywać czarny kawior.
2
Znajdź najfajniejsze miejsce w lodówce. Prawdopodobnie ono znajdować się albo na środku, albo na samej dolnej półce. Kup lub zamrozić dużą ilość lodu. Napełnić pakiety kruszonym lodem i umieścić je w misce. Umieść słoik z czarnym kawiorem z góry worków z lodem i umieścić w lodówce na wcześniej wybrane miejsce. Od czasu do czasu sprawdzać, czy lód w misce i wymieniać растаявший na mrożony.
3
Nie przechowuj czarny kawior w lodówce, tak jak kawioru po rozmrożeniu полопаются. Nie bój się, że kawior zamarznie na lodzie w lodówce – przy takiej temperaturze sól nie pozwoli jej tego zrobić.
4
W zamkniętych puszkach kawior przechowywane od 30 do 90 dni, ale po 30 dniach przechowywania, nawet w szczelnych pojemnikach, kawior gubi we właściwościach smakowych, po dwóch miesiącach przechowywania, zmiany te mogą poczuć i nie smakoszem. Staraj się otworzyć i zjeść kawior na długo przed tym terminie, aby uzyskać od produktu maksymalną przyjemność.
5
Otwartą czarny kawior należy przechowywać w szklanych, zamykając pokrywą lub dokręcając folią spożywczą, również na lodzie. Okres przechowywania w takim przypadku nie przekracza 3 dni, więc staram się nie kupować czarny kawior „na zapas”.
Porada
Zasada tezę, że czarny kawior trzeba dostać i jest tylko perłowej, drewna lub boneguard łyżką – tradycja i przesąd. Nie ma pod sobą żadnych uzasadnień, tak jak kawior dobrze jest przechowywany w metalowych słoikach. Jednak, jeśli masz ją łyżkami, to naprawdę lepiej brać te, których metaliczny smak nie będzie przerywać delikatny smak smakołyku.