Jak odpalić ciasto
Ciasto drożdżowe można używać do pieczenia różnych produktów: ватрушек, кулебяк, ciasta, bułki, chleb. Ciasto na wodzie nazywa пирожковым. Ciasto na mleku, nazywa сдобным.
Instrukcja
1
Do gotowania zwykłego пирожкового testu należy: wlać do miski z 1 litr ciepłej wody. Wlać 2 łyżki suchych drożdży, 1 łyżka cukru, pół łyżki soli, wlać 2 łyżki oleju słonecznikowego. Po tym, jak wszystkie запенится, wlać 2 jajka, wymieszać i wlać do przesianej mąki. Mąkę trzeba wlać stopniowo, aby uzyskać dość gęstą masę. Wszystko przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Po pierwszym liftingu, wszystko dobrze намять. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Po trzecim podnoszenia, ciasto jest gotowe.
Produkty, które potrzebne ci będą: 1 litr wody, 2 łyżki suchych drożdży, 1 łyżka cukru, pół łyżki soli, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 jajka, 2 kg mąki.
Produkty, które potrzebne ci będą: 1 litr wody, 2 łyżki suchych drożdży, 1 łyżka cukru, pół łyżki soli, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 jajka, 2 kg mąki.
2
Ciasteczka maślane ciasto różni się tylko tym, że zamiast wody trzeba wlać ciepłe mleko. Cukru trzeba dać dwa razy więcej. Olej słonecznikowy zastąpić kremowym. Reszta wszystko odbywa się również.