Jak zgasić ziemniaki
Ziemniaki, być może, jest mistrzem wśród warzyw w ilości potraw, które z niego przygotowują. Ziemniak może być idealnym składnikiem w mięsnych, rybnych i warzywnych sałatek, w różnych zupach. Ale można przygotować wspaniałą ucztę, w którym ona sama będzie głównym składnikiem. Na przykład, ziemniaki, тушенный z warzywami na przyzwoitym poziomie: d.
Trzeba
-
- 6 ziemniaków
- 400 g bakłażana
- 4 duże pomidory
- 2 czerwone słodkie papryki
- 2 duże cebule
- 2 łyżki. l. oleju roślinnego
- 3 wiązki zieleni do gustu
- Sól do smaku
- Patelnia
Instrukcja
1
Obrane cebule i ziemniaki, bakłażan pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie około 5 minut.
2
Czerwone papryki pokroić w kostkę i dodać do patelni z ziemniakami. Wlać wodę, aby ona narzuty warzywa. Przykryć pokrywką i gotować przez około 20-30 minut na wolnym ogniu, aż ziemniaki stanie się miękka.
3
Za 5 minut do miękkości, dodać pokrojone na duże kawałki pomidory.
4
Gotowe danie polać warzyw sokiem powstałym podczas duszenia, hojnie posypać рубленной zielenią.