Jak upiec rybę-hyuk

Chude запеченое mięso ryb-hyuk uważają dietetyczne danie. Jest dobrze wchłaniany przez organizm, przydatne w chorobach tarczycy, błon śluzowych, problemy ze skórą, jest przeciwutleniaczem i reguluje poziom cukru we krwi.

Trzeba

    • Dla hyuk ’ a
    • pieczony w piekarniku:
    • — 1 kg ryby-hyuk;
    • — 2 cytryny;
    • — 1 cebula;
    • — 1 gałązka rozmarynu;
    • — 2 gałązki tymianku;
    • — 1 pęczek natki pietruszki;
    • — sól
    • pieprz do smaku.
    • Dla hyuk ’ a
    • pieczony w śmietanie:
    • — 0,5 kg filet z morszczuka;
    • — 0,5 kg ziemniaków;
    • — 5-6 łyżki śmietany;
    • — 1 łyżka koncentratu pomidorowego;
    • — 1 mała cebula;
    • — 1 pomidor;
    • — 1 ząbek czosnku;
    • — 0,5 cytryny;
    • — masło;
    • — sól
    • zmielony czarny pieprz.

Instrukcja

1
Heck, pieczony w духовкеПодготовьте ryby. Oczyść ją, выпотрошите, opłukać pod zimną, bieżącą wodą i pokroić na kawałki o grubości około 2-3 cm, cebulę, rozmaryn, tymianek i natkę pietruszki drobno posiekać. Wraz cebuli można użyć zielony.
2
Nasmaruj formę do zapiekania oliwą. Ułożyć pokrojony heck. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Posypać świeżo posiekanej zielenią. Cytryny pokroić na pół i wycisnąć sok na ryby.
3
Zaznacz kształt z rybą-hyuk w rozgrzanym do 200 stopni c piekarnika. Piec danie około pół godziny. Podawać запеченную ryby wraz z plasterki cytryny. Na dodatek poproś potrawka, makarony.
4
Heck, pieczony w сметанеОчистите ziemniaki, umyć bulwy. Zanurzyć w gorącej wodzie i gotować 10 minut do miękkości. Następnie wodę zlać, ziemniaki ostudzić i pokroić w plasterki o grubości 1,5-2 cm, lekko posolić.
5
Wycisnąć sok z połowy cytryny. Filet z morszczuka, opłukać i pokroić некрупными kawałki. Posolić, przyprawić pieprzem. Posypać rybę sokiem z cytryny.
6
Przegap czosnek przez чеснокодавилку. Wymieszać koncentrat pomidorowy, śmietanę i czosnek. Opcjonalnie można dodać jeszcze 2 łyżki majonezu. Cebulę drobno posiekać. Pomidor oparzenie wrzącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Dodaj koncentrat do сметанному sposób. Wymieszać.
7
Posmarować formę masłem. Na dno naczynia położyć kubki gotowanych ziemniaków, posypać рубленным cebulą. Następnie rozłóż kawałki hyuk ’ a. Mały kawałek masła pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu ryby, aby ona była bardziej soczysta. Za pomocą łyżki rozprowadzić сметанную stacji benzynowej. Przykryć formę pokrywką lub folią.
8
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni C. Umieść w niej ryby. Danie będzie gotowe w ciągu 20-30 minut po wrzenia sosu. Z góry opcjonalnie posypać tartym serem.