Jak przygotować ogon bobra

Bardzo wartościowe jest mięso bobra. Ale, o dziwo, najbardziej doskonałych walorach smakowych znana jest jego ogon. Należy wiedzieć, że aby nie zepsuć danie, trzeba użyć mięso zwierząt młodych, w wieku 2-3 lat. W ogonie samego starego bobra jest bardzo żylasty, i na pewno mało komu się spodoba.

Trzeba

    • bobry ogony;
    • duży garnek;
    • patelnia;
    • nóż;
    • woda;
    • ryż;
    • seler;
    • sól;
    • suszona pietruszka;
    • nasiona kolendry;
    • nasiona sezamu;
    • czarny pieprz;
    • czerwony pieprz;
    • winorośli;
    • rum;
    • sucha musztarda;
    • mąka żytnia;
    • olej roślinny;
    • oliwkowy majonez;
    • ziemniaki;
    • marchew;
    • kalarepa;
    • козлобородник.

Instrukcja

1
Aby przygotować zupę, weź 2-3 бобровых ogona, вымочите ich w ciągu 12 godzin. Następnie wyczyścić je od skóry. Pokroić na nad małymi kawałki, rzuć we wrzącej wodzie. Dodaj нашинкованный cebula, 200-250 g ryżu i soli do smaku. Po 5 minutach dodaj na patelnię drobno pokrojony seler. Gdy rosół się zagotuje, trzeba go gotować, przykryć około pół godziny. Przed podaniem zupy na świąteczny stół posypać go suszonej pietruszki, nasiona kolendry i sezamu. Uwaga: nasiona kolendry trzeba się trochę, aby zmiażdżyć w moździerzu i dodać czarny pieprz. To niezwykłe danie zachwyci wszystkich gości swoimi smakowych.
2
Jest jeszcze jeden prosty przepis бобровых ogonów. Weź czerwony pieprz do smaku (najlepiej ostrego), 1 łyżka soli, 50 ml wina z winogron, 50 ml rumu, 1 łyżeczka gorczycy, trochę żytniej mąki, olej, 2 łyżki oliwy z oliwek majonezu. Oczyść ze skóry karpiówka i umyć je w zimnej wodzie. Pół łyżeczki soli rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pieprz i musztardę, grzane wino i rum. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić w tym roztworze ogon bobra. Trzymać go tam 12-15 godzin.
3
Spuścić roztwór i wyjąć вымоченный ogon bobra. Zwinąć ogon w mące i посолив, podsmażyć na oleju przez 10 minut. Należy zwrócić uwagę na to, że smażyć ogon trzeba na małym ogniu, pokryta pokrywą.
4
Jeśli chcesz przygotować duszone ogony, to trzeba je moczyć 10 godzin w słonej wodzie. Następnie pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oleju sezamowym. Smażyć trzeba do edukacji na złoty kolor. Następnie pokroić w małe kawałki ziemniaki, marchew, kalarepa, козлобородник. Wszystkie warzywa i pieczone ogony włożyć do garnka i dolać trochę bulionu. Gotować na małym ogniu 15 minut. Za 5 minut do miękkości, dodać 3 liście laurowe dla uzyskania pięknego zapachu.