Jak przygotować kaczkę w piekarniku
Kaczka jest tradycyjne noworoczne naczynia. Prawdziwą ozdobą twojego stołu, przy którym zbiera się cała rodzina w przyjemnej atmosferze domowego ciepła. Przygotować kaczkę w piekarniku dość łatwo, do tego trzeba kierować się tym przepisem.
Trzeba
- -Kaczka;
- – Jabłka – 800g.;
- -Śmietana (majonez) – 4ложки;
- -połówka cytryny;
- -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
- -Ocet (może być jabłkowy)
- -Kaczka;
- – Jabłka – 800g.;
- -Śmietana (majonez) – 4ложки;
- -połówka cytryny;
- -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
- -Ocet (może być jabłkowy)
- -Kaczka;
- – Jabłka – 800g.;
- -Śmietana (majonez) – 4ложки;
- -połówka cytryny;
- -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
- -Ocet (może być jabłkowy)
Instrukcja
1
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
2
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
3
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
Należy zwrócić uwagę
Przed gotowaniem обсмалите ptaka na ogniu.
Porada
Piec kaczkę trzeba w temperaturze 180-190 stopni przez pół godziny.