Jak przygotować kaczkę w piekarniku

Kaczka jest tradycyjne noworoczne naczynia. Prawdziwą ozdobą twojego stołu, przy którym zbiera się cała rodzina w przyjemnej atmosferze domowego ciepła. Przygotować kaczkę w piekarniku dość łatwo, do tego trzeba kierować się tym przepisem.

Trzeba

  • -Kaczka;
  • – Jabłka – 800g.;
  • -Śmietana (majonez) – 4ложки;
  • -połówka cytryny;
  • -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
  • -Ocet (może być jabłkowy)
  • -Kaczka;
  • – Jabłka – 800g.;
  • -Śmietana (majonez) – 4ложки;
  • -połówka cytryny;
  • -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
  • -Ocet (może być jabłkowy)
  • -Kaczka;
  • – Jabłka – 800g.;
  • -Śmietana (majonez) – 4ложки;
  • -połówka cytryny;
  • -przyprawy: cynamon, liść laurowy, pieprz czarny mielony, sól;
  • -Ocet (może być jabłkowy)

Instrukcja

1
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
2
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
3
-Śmietana (majonez) – 4ложки;
Należy zwrócić uwagę
Przed gotowaniem обсмалите ptaka na ogniu.

Porada
Piec kaczkę trzeba w temperaturze 180-190 stopni przez pół godziny.