Jak przygotować chudy zalewie

Postne potrawy jedzą nie tylko kapłani i wierni ludzie. To smaczne i przydatne żywności, którą można spożywać na tablice osobie w celu odciążenia organizmu. Przepisów postnych potraw jest bardzo wiele. Oto jeden z nich – przepis chudego marynaty.

Trzeba

    • 0,5 szklanki kaszy zboża;
    • 5 ziemniaków;
    • 1 marchewka;
    • 1 główka cebuli;
    • 2 pikle;
    • 2 ząbki czosnku;
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego;
    • olej roślinny;
    • liść laurowy;
    • pieprz czarny groszek;
    • sól.

Instrukcja

1
Wsypać kaszę perłową w misce i umieścić myte pod bieżącą, czystą, zimną wodą. Gdy kasza będzie czysta, zalać ją wrzącą wodą i odłóż w ciepłe, ciemne miejsce na 30-40 minut, aby ona namokło.
2
Umieścić garnek na kuchence, włącz ogień i wlać do niej wody. Высыпьте распаренную kasza perłowa w garnku i gotować na wolnym ogniu aż do momentu, gdy kasza będzie miękka. Nie zapomnij, aby regularnie mieszając od czasu do czasu.
3
Umyj i oczyść ziemniaki. Pokrój go w kostkę średniej wielkości i umieścić w zupie. Zanurzyć w garnku kilka listków laurowych, kilka pieprzu.
4
Dodać sól. Należy zachować ostrożność podczas dodawania soli, oblicz jej ilość, biorąc pod uwagę, że pod koniec gotowania zupy można dodać ogórki i marynowane! Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać.
5
Przygotuj zapiekanek зажарку. Aby to zrobić, najpierw należy umyć i oczyścić marchew. Zetrzyj ją na tarce. Cebulę oczyścić z łupin i pokroić. Czosnek również oczyścić i posiekać, albo można skorzystać ze specjalnej чеснокодавкой.
6
Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju roślinnego i высыпьте przygotowane warzywa. Lekko smażyć je. Na koniec dodać do niego koncentrat pomidorowy. Jeszcze kilka minut podsmażyć i umieść зажарку w twój zupa.
7
Ogórki wyjąć z puszki. Jeśli mają grubą skórę i duże nasiona, pozbądź się skóry i nasion. Pokroić przygotowane ogórki małe plasterki.
8
Za 10-15 minut do momentu gotowości do zupy dodać ogórki w garnku. Pod koniec procesu gotowania wlać ogórek marynowane, zamknąć pokrywką i zagotować potrawę do miękkości.
9
Podawać na stół zupę w pięknych głębokich talerzach, wstępnie заправив go śmietaną lub majonezem i posypane z wierzchu drobno порезанным szczypiorkiem i koperkiem. Smacznego!