Jak piec świńska карбонад
Pieczone w piekarniku świńska карбонад – jeden z najprostszych sposobów gotowania mięsa. Piec карбонад z cebulą, ziemniakami, tymianku i liść laurowy, a do świątecznego stołu można przygotować danie z pieczarkami pod sosem musztardowym.
Trzeba
-
- Dla карбонада pod sosem musztardowym:
- 500 g карбонада;
- 100 g marynowanych pieczarek;
- zieleń;
- pomidory.
- Dla musztarda sos:
- 4 łyżki nasion białej gorczycy;
- 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy;
- 1/2 łyżeczki nasion kolendry;
- 1/2 łyżeczki czarnego i czerwonego pieprzu;
- 5-6 łyżek kwasów śmietany;
- sól.
- Dla świń карбонада
- pieczony w piekarniku:
- 1,5 kg карбонада;
- czosnek;
- sucha papryka;
- sos pomidorowy;
- sól;
- olej roślinny.
Instrukcja
1
Карбонад pod musztardowym соусомСмешайте nasiona gorczycy i kolendry z czarnego i czerwonego pieprzu. Dodaj brakujące przez press ząbki czosnku i śmietany. Doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać.
2
Umyć dobrze карбонад i drenaż szmatką lub ręcznikiem, zrób w środku głębokie nacięcie. Nasmarować go wewnątrz sosem i ułożyć w nim grzyby marynowane. Zabezpiecz krawędzie cięcia drewna zaschipnut lub wykałaczki. Обмажьте mięso ze wszystkich stron pozostałym sosem musztardowym.
3
Nasmarować folii aluminiowej oliwą, zawinąć карбонад i pozostawić na dwie-trzy godziny w marynacie. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni, umieścić zawinięte w folię mięso na blasze i włożyć do piekarnika na półtorej-dwie godziny do pieczenia. Min za dwadzieścia do miękkości zdjąć folię.
4
Ostudzić карбонад, połóż na wierzchu zgina i umieścić w lodówce przez cztery godziny. Potem pokroić w cienkie plasterki i podawaj do stołu pod sosem. Na sos podgrzać śmietanę, włóż do nich przyprawy i wymieszaj trzepaczką.
5
Карбонад, pieczony w piekarniku Карбонад obmojte i moczyć w słonej wodzie na dwie godziny.
6
Oczyścić i przepuścić przez prasę kilka ząbków czosnku, wymieszać je z suchą papryką. Dodać sos pomidorowy. Wlać trochę oleju, w razie potrzeby doprawić solą i dobrze wymieszać. Mieszanina powinna być konsystencji śmietany.
7
Pokroić w cienkie plasterki kilka ząbków czosnku. Wyjąć z wody карбонад, drenaż szmatką lub ręcznikiem, zrób płytkie nacięcia, нашпигуйте czosnkiem i dokładnie обмажьте sosem.
8
Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni. Posmarować blachę olejem, przełożyć na niego карбонад i włożyć do piekarnika запекаться minut i czterdzieści pięć.
9
Wyłączyć piekarnik i nie otwierając drzwiczki piekarnika, pozostawić w nim mięso, aż do całkowitego ostygnięcia piekarnika. Lepiej gotować карбонад tego przepisu na noc.
Należy zwrócić uwagę
Do kąpieli карбонада wodę należy dobrze doprawić solą, ale nie do goryczy.
Porada
Do gotowania карбонада można użyć dowolnych przypraw, w zależności od twoich upodobań i preferencji.