Jak gotować smażone pieczarki
Pieczarki – bodaj czy nie najbardziej popularne grzyby na świecie. W sklepach pochodzą z gospodarstw, gdzie ich specjalnie hodowane. Ale w niektórych regionach Rosji te pieczarki białe z różowymi lub białymi samych płyt można spotkać nawet na trawnikach. Przed wieloma innymi mieszkańcami grzybowy królestwa mają jedną istotną zaletę: przed smażeniem lub duszeniem ich nie trzeba gotować.
Trzeba
-
- pieczarki;
- olej roślinny;
- mąka;
- łuk;
- patelnia;
- nóż;
- deska do krojenia;
- tkanina bawełniana.
Instrukcja
1
Umyj grzyby, nawet jeśli można je kupić w sklepie. Zamrożone шампиньонам można dać trochę rozmrożenia, mocząc je przez dziesięć minut w zimnej wodzie. Zimnica grzyby płachty, aby usunąć nadmiar wody. Można złożyć je na durszlak i podać wodę do kolektora.
2
Pokroić pieczarki w plasterki lub w plasterki. Można wstępnie oddzielić kapelusze od nóżek. Ale jedzenie nadal idą obie części grzyba, więc masz okazję, aby pokazać wyobraźnię i pokroić je, na przykład, w postaci małych płaskich grzybów. Będzie pyszny i piękny dodatek do świątecznej potrawie.
3
olej słonecznikowy, i stawiają tam grzyby. Ale najpierw odparować resztę wody. Aby to zrobić, umieścić pieczarki na lekko rozgrzaną patelnię bez oleju.
4
Poczekaj, aż większość wody wyparuje. Można to zobaczyć na grzyby. Pieczarki zaczną kupować tosty widok. Dodać trochę oleju roślinnego i mąkę z obliczeń 1 łyżka. l na 1 kg pieczarek.
5
Świeże pieczarki gotować 8-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na kilka minut przed zakończeniem procesu ich doprawić solą. Mrożone grzyby należy smażyć nieco dłużej, do 25 min. Należy uważać, aby nie подгорели.
Należy zwrócić uwagę
Jeśli słyszeliście o tym, że w twoich stronach rosną pieczarki i chciałbyś je zdobyć – należy zachować ostrożność. Według opisu grzyby zbierać nie warto. Pieczarki, na przykład, można pomylić z копринусами – te też są w kolorze białym z białymi płytkami, ale długie. Копринусы są jadalne, jednak ich używać jako przekąska do alkoholu nie jest zalecane.
Wybierz pieczarki z białymi lub różowymi płyt. U starszych grzybów płyty ciemnieją.
Porada
Można podsmażyć pieczarki z cebulą. Przygotuj je dokładnie tak samo. Cebulę drobno pokroić i położyć na rozgrzaną patelnię, wlewa się tam oleju. Smażyć na złoty kolor i ułożyć pieczarki. Smażone ich tyle samo czasu, ile i bez cebuli.