Jak zrobić skórkę

Зажаристая skorupa sprawia, że każde danie nie tylko smaczne, ale i piękne. Подрумяненная kurko już jednym tylko swoim wyglądem powoduje zwiększone wydzielanie śliny. Dietetycy nie zalecają jeść skórki osobom mającym problemy z trawieniem, ze względu na jej przetłuszczających się. Ale można zrobić kurczaka w корочке, która będzie nie tylko smaczne, ale i bezpieczne dla zdrowia.

Trzeba

    • 1 kurczak do smażenia
    • 25 g parmezanu
    • 2 łyżki kaszy kukurydzianej
    • 25 g bułki tartej
    • 1 białko
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

Instrukcja

1
Pokroić kurczaka na porcje. U ciebie powinno być 8 sztuk – 2 biodra, 2 podudzia, 2 piersi kurczaka, 2 крылышка. Plecy i kości klatki piersiowej lepiej odłożyć do gotowania bulionu. Jeśli chcesz uzyskać na wyjściu jest bardziej dietetyczne danie, można zdjąć z mięsa skórę, jeśli kalorie nie grają dla ciebie szczególną rolę, skórę można i zostawić.
2
Włącz piekarnik i rozgrzej go do 220°C.
3
Zetrzeć parmezan na drobnej tarce. Jeśli parmezanu pod ręką nie było, można wziąć dowolny ser. Wymieszać w misce starty ser, bułkę tartą i kaszę kukurydzianą.
4
Ubić białko mikserem do stanu miękkiej pianki. Każdy kawałek kurczaka natrzeć mieszanką soli z pieprzem, zanurzyć w białko i zwinąć w панировочной mieszanki.Застелите blasze пергаментом lub folią do pieczenia, ułożyć na nim kawałki kurczaka w panierce.
5
Posypać mięso oliwą z specjalnego spray lub lekko nasmarować go olejowej pędzelkiem i piec w piekarniku przez 35-40 minut. U gotowego dania skorupa powinna być chrupiąca, a mięso sok, który wydobywa się z miejsca przebicia, jest całkowicie przezroczysta.