Jak przygotować pieczeń

Ludzie dzielą się na dwie grupy: tych, którzy lubią smacznie zjeść, i ci, którzy lubią smacznie gotować. Bez wątpienia, starają się nie dla siebie, szukając nowych receptur. Swoje prace przygotowują dla miłośników pysznego jedzenia. Istnieje wiele receptur przyrządzania pieczeni, ale prawdziwi znawcy zapamiętają ten przepis, tylko jeszcze czując przyjemny zapach podczas gotowania. A tak smakowało to danie, stanie się ulubieńcem na świątecznym stole. Pieczeń – to pyszne danie, które odnosi się do zasłużone drugim potraw kuchni rosyjskiej. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, ale przewyższy twoje oczekiwania.

Trzeba

    • 400g mięsa wieprzowego
    • 2 strąka papryki
    • 3 pomidory
    • 1 pęczek zielonej cebulki
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • Sól
    • Zmielony czarny pieprz

Instrukcja

1
Umyć mięso wieprzowe, drenaż i pokroić w małe kostki. Rozgrzej na dużej patelni 1 łyżkę oleju i usmażyć mięso wieprzowe, okresowo mieszając, siedem minut.
2
Umyć strąków słodkiej papryki, drenaż i pokroić każdy na pół, usunąć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę. Dodaj papryka do mięsa i gotować jeszcze dziesięć minut.
3
Umyć pomidory, zrób nacięcie na krzyż i zanurzyć we wrzącej wodzie. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i обдайте zimną wodą, zdjąć skórki i pokroić w duże plasterki. Dodaj pomidory do mięs z pieprzem, doprawić solą, pieprzem do smaku, wymieszać.
4
Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez pięć minut.
Szczypiorek umyć, drenaż i pokroić w cienkie pierścionki lekko ukośnie. Gotowe danie rozłożyć do miski i posypać cebulą, i można podawać do stołu.
Porada
To danie można również umieścić w piekarniku w mniejszych ceramicznych doniczkach.

Wieprzowinę można zastąpić wołowiną lub ptakiem, w zależności od preferencji smakowych. A można w ogóle przygotować wegetariańskie pieczeń.

Po rozmrożeniu mięsa nie należy przechowywać go w ciepłym miejscu i nie wlewać wody – to straci smak i wartości odżywcze.