Jak zbudować piekarnię
Pieczenie chleba i wyrobów piekarniczych – to poszukiwane usługa, której popularność nie gaśnie. Dlatego niektórzy, biorąc ten fakt na uzbrojenie, budują i prowadzą własne piekarnie.
Trzeba
- – oświadczenie;
- – umowy;
- – projekt;
- – certyfikat;
- – dokument uzgodnieniu z SES.
Instrukcja
1
Złóż głównego regionalnego architekta wniosek z prośbą o wydanie pozwolenia na budowę piekarni. Pozwolenie na budowę obiektu wydawane przez organy samorządu terytorialnego, przy czym dokument ten potwierdza powinien być szefem miasta lub dzielnicy.
2
Opracuj samodzielnie projekt przyszłego piekarni lub skorzystaj w tym przypadku z usług służb specjalnych.
3
Mając na rękach zezwalające na budowę piekarni dokumenty i projekt, przystąpić do budowy obiektu. Jako wykonawca tej procedury może być wybrana brygada budowlana, z którą musi podpisać pisemną umowę z zastrzeżeniem zobowiązań i ryzyka. Возводимое pomieszczenie musi być zgodne z wymogami i przepisami sanitarno-epidemiologicznej służby, ponieważ w przeciwnym razie otworzyć piekarnię nie uda.
4
Po zakończeniu budowy należy przygotować pakiet dokumentów niezbędnych do uruchomienia piekarni. Przede wszystkim, uzgodnij wybudowany obiekt z sanitarno-epidemiologicznej usługą. Następnie w Federalnej agencji regulacji technicznej i metrologii otrzymasz certyfikat, świadczący o tym, że budynek przeszedł ekologiczną i straż pożarną kontrolę. Mając wszystkie te dokumenty na rękach, można przystąpić do zakupu sprzętu.
Należy zwrócić uwagę
Należy zwrócić uwagę na to, że niektóre dokumenty mają swój limit czynności: jak tylko takie prawne staną się nieaktualne, trzeba je przedłużyć lub pakietów, przepakowywać.
Porada
W praktyce dokumentacja na dopuszczenie robót budowlanych i согласуемые sanitarno-epidemiologicznej usługą dokumenty są wystawiane na bardzo długo, ponieważ w procesie tworzenia tych prawnych wartościowych taka dokumentacja przechodzi ogromna ilość biurokratycznych procedur.