• Kategorie: Porcja

Jak układać wędliny pięknie

Wielkie święto, poświęcone różnym wydarzeniom w życiu ludzi, często towarzyszy wielu przekąsek. Gospodynie starają się zadowolić gości, więc wybierają najlepsze odmiany mięsnych kawałków, ale przed samym świętem, może wystąpić problem z ich atrakcyjnej serwowania.

Trzeba

  • produkty z mięsa, deska do krojenia, ostry nóż, szerokie danie

Instrukcja

1
Pokrój zakupione wędzonki. Do tego potrzebny jest ostry nóż z szerokim ostrzem. Możesz wybrać nóż z gładkim obrzeżem, albo зазубренным dla nadania mięsu deseń z разделывании. Kawałki powinny zostać cienkie i gładkie, inaczej ułożyć je ładnie nie wyjdzie. Uważaj, aby wymiary wszystkich ich było mniej więcej takie same.
2
Weź szerokie danie z gładkiej powierzchni. Publikuj wędlin według gatunków, z zachowaniem określoną strukturę. Można podzielić danie na sekcje, albo mieszał gatunki mięsa. Każdy kawałek musi trochę wejść na poprzedni (połóż je na zakładkę). Pamiętaj, że na talerzu mięso nie powinno powstać zjeżdżalnie z mięsa kawałki powinny leżeć dokładnie.
3
Dodaj koloru. Udekoruj talerz gwintowe warzywami. Można zrobić z nich kwiaty lub po prostu pokroić i ułożyć kompozycję. Do tego doskonale nadają się ogórki (z których można zrobić spirala), pomidory i rzodkiewki (kwiaty), a także oliwki zielone i czarne. Wszystkie doskonale komponują się z mięsem, więc smak nie będzie zepsuty.
4
Spróbuj ułożyć wędlin, czyniąc z niej bułki. Świetnie sprawdzą się cienkie ломики szynki lub szynki. Można po prostu owinąć je i zamocować na шпажку z oliwką, albo dodać do środka farsz. Wystarczy wymieszać majonez, ser i czosnek, wrzuć na kawałek szynki i delikatnie zawinąć.
5
Ułożyć produktów mięsnych na poduszkę z zieleni. Jasność dania będzie pobudzać apetyt i przyciągać uwagę. Na talerzu rozłóż kilka odmian sałaty (sałata zielona, góra lodowa, romano), dzieląc je na liście. Na wierzchu ułożyć posiekane równe rzędy w kręgu tak, aby kawałki leżały na zakładkę.
Należy zwrócić uwagę
Można łączyć mięsa i wędlin talerz, co daje więcej miejsca dla wyobraźni podczas sprzedaży detalicznej na danie.

Porada
W sklepie talerz podjęta obejmować następujące rodzaje wyrobów: буженина, szynka, wędzona kiełbasa, indyk, szynka wieprzowa, rolada.