Jak przyjmować aminokwasy w płynie

Organizm nie przyswaja białko bezpośrednio. Najpierw białko musi być расщеплен do aminokwasów, które są używane do syntezy i regeneracji komórek. W tym i w tkance mięśniowej. Aby aminokwasy усваивались szybciej, lepiej przyjmować je w postaci płynnej.

Instrukcja

1
Przed tym jak zacząć przyjmować aminokwasy w płynie, koniecznie skonsultuj się ze swoim trenerem lub ze specjalistą ds. żywienia sportowego. Wysłuchaj ich rekomendacje i wybierz najlepszy obiekt. Przyjmowanie takich leków – to bardzo indywidualna sprawa.
2
Zwrócić się do specjalistycznego sklepu i wybierz kompleks aminokwasów. <url> dowiedz się, jaki jest termin przydatności do użycia podany na etykiecie. Przecież nawet w magazynie leki te nie utrzymują się długo. A jak trzeba będzie spożywać ich w ciągu jakiegoś czasu, po tym jak otworzysz puszkę, termin przydatności do spożycia powinien być maksymalny.
3
Zobacz, jaki jest poziom kwasowości roztworu. Zbyt kwaśny (mniej niż 5 pH), tak samo jak zbyt zasadowy (powyżej 9 pH) może powodować podrażnienie żołądka. Dlatego najlepiej wybrać taki kompleks leków, aby skład komponentów odpowiadał neutralnego poziomu kwasowości.
4
Należy przyjmować aminokwasy zgodnie z otrzymanym przez ciebie wskazówek od specjalistów. Zazwyczaj zaleca się brać za pół godziny-godzinę przed treningiem w ilości 1-2 dawek podanych przez producentów. Taka sama objętość należy wypić i przez 20-30 minut po tym, jak skończyli zajęcia.
5
Jeśli będziesz miał zawody, i chcesz poprawić swoje wyniki, można też, tylko po rozmowie ze specjalistami, przyjmowanie płynnych aminokwasów i poza treningów (20-30 minut przed lub po posiłku).
6
Jeśli chcesz zapobiec nocny katabolizm białek, wykorzystać 1 określonej przez producenta dawka 30 minut przed snem. Zwykle w takim przypadku zalecane są preparaty bogate w argininą, aby zoptymalizować wybór hormonu wzrostu.
7
Nie należy przyjmować dziennie ponad 4-5 dawek płynnych aminokwasów. Szybciej budować masę mięśniową to ci nie pomoże. Ale efekt ich zastosowania będzie szczególnie widoczny, jeśli nie będzie się ograniczać do zwykłego białka żywności.