Jak przygotować mięsny pizzę
Połączenie tradycyjnych produktów sprawia, że pizzę niezwykle popularnego w domowej kuchni. A różnorodność przepisów jest po prostu niesamowite. Jednym z popularnych można nazwać mięsny pizzę. Jej robią z mięsem kurczaka, z колбасными produktami, z mięsem.
Trzeba
-
- Do przygotowania ciasta:
- 200-300 g mąki;
- 1 łyżeczka suchych drożdży;
- 150 ml ciepłego mleka;
- 2 łyżki. l. oleju roślinnego;
- 1,2 łyżeczki soli.
- Do napełniania:
- 200 g mięsa mielonego;
- 100 g żółtego sera;
- 1-2 pomidory;
- cebula.
Instrukcja
1
Przygotowanie тестаРастворите drożdże w ciepłym mleku. Dodaj do mieszanki pozostałe składniki i wyrobić wyrobić ciasto. Przykryć ręcznikiem i umieścić do korekty na 50-60 min..
2
Gotowanie mięsa начинкиМелко pokrój pół cebulki. Mięso mielone doprawić solą i wymieszać z cebulą. Podsmażyć na patelni do miękkości.
3
Formę do pieczenia pizzy posmarować oliwą. Ciasto lekko rozwałkować wałkiem do ciasta. Ułożyć w kształt i forma niskie zderzaki. Posmarować przygotowane ciasto żółtkiem. Następnie posypać warstwą startego sera.
4
Pomidory zanurzyć na kilka sekund we wrzątku, wyjąć z wody, zdjąć skórki i drobno posiekać. Lub po prostu pokroić każdy pomidor na pół, a następnie kroimy je w kostkę połówki półkolami. Ułożyć je na ser w dowolnej kolejności. Rozprowadź na помидорам schłodzone mięso mielone. Posypać pizzę kolejną warstwą startego sera i daj produktu przed pieczeniem расстояться 5-10 minut.
5
Rozgrzej piekarnik do 200-220 stopni. Włóż blachę z pizzą na dolny poziom i piec przez 10-15 minut. Aby się nie pomylić, gotowość do produktu można sprawdzić tak: otwórz piekarnik i delikatnie unieś długim nożem krawędź ciasta. Jeśli spód pizzy lekko подрумянился, odstaw blachę na górny poziom piekarnika i piec jeszcze 4-5 minut. Gotową pizzę wyjąć z piekarnika i pokroić jeszcze ciepłą na porcje.
Porada
Farsz można zastąpić ugotowanym mięsem, posiekaną na małe kawałki. Dla nadania aromatu w sklepie pizzę często dodają 5-6 plasterków wędzonej kiełbasy. Nie trzymaj pizzę na górnym poziomie piekarnika przez ponad pięć minut, inaczej ser, których ona посыпана, uschnie. Czasami pizza wychodzi z присушенными krawędziami. Ciasto można trochę zmiękczone, jeśli przykryć jeszcze gorącym ręcznikiem na kilka minut.