Jak przygotować lodowatej ryby
Lodowa ryby szybko zyskuje popularność wśród kucharzy, bez względu na to, że i dostać nie jest tak łatwo, i jest tanie. Jej delikatne mięso, o przyjemnym słodkawym posmakiem, łatwe do przygotowania, a do tego tę rybę wystarczy czyścić, tak jak łusek nie ma. Przepisy gotowania icy ryby to nie tak mało, i można dobrać sposób przygotowania na każdy, nawet najbardziej wymagający gust.
Trzeba
Instrukcja
1
Rozmrozić i oczyścić rybę. To nie będzie łatwe, tak jak u icy ryby nie tylko nie ma łusek, ale i bardzo mało kości. Wyjmij głowę z skrzela, ogon i płetwy, выпотрошите ryby. Umyć wynikowy tuszy, lekko drenaż ściereczką.
2
Jeśli zdecydujesz się po prostu podsmażyć lodowatej ryby, doprawić solą przygotowane tuszki, zwinąć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju, nie nakrywając pokrywą. Nie trzeba często obracać жарящуюся ryby, aby ostry nie zepsuł. Ona dość szybko przygotowuje się – nie więcej niż 15 minut na małym ogniu.
3
Smażyć lodowatej ryby można nie tylko w mące, ale i w кунжуте, приправив curry. Masz nietypowe danie z egzotycznych azjatyckich smaku.
4
Ta ryba jest smaczne i jest po prostu gotowane w wodzie (gotować długo, ponieważ ma bardzo delikatny, łatwo разваривающееся mięso).
5
Kolejny prosty przepis – lodowa ryby na wywarze z poduszce. Przygotowane tuszki doprawić solą, zwinąć w mące i ułożyć na patelni na dużą ilość drobno порезанного cebuli. Smażyć w oleju. Ryby przy tym nie trzeba przewracać.
6
Można spróbować i bardziej pracochłonne przepisy. Na przykład, piec lodowatej ryby ze świeżej kapusty grzybów w sosie. Garść suszonych grzybów, najlepiej białych, ugotować. Spuszczanie do osobnego naczynia wywaru, pokroić na małe kawałki i lekko podsmażyć na maśle. W pozostałym wywarze z grzybów podsmażyć posiekane świeżą kapustę, dodając najpierw trochę ghee, a za kilka minut, aż gotowane – smażone cebule, sól, cukier i przyprawy. Rybę smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć w natłuszczonej formie do pieczenia duszoną kapustą, na niej – подрумяненную ryby, высыпьте kawałki grzybów. Zatoka wszystko śmietaną i piec danie w piekarniku do miękkości.