Jak przygotować królika w аэрогриле

Mięso królika jest dietetyczne, a do tego jest bardzo smaczne. Ono jest bogaty w witaminę PP, magnez, wapń, potas i fosfor. Istnieje wiele receptur gotowania różnych potraw z królika. Аэрогриль pozwoli zachować wszystkie składniki odżywcze i walory smakowe produktu, tak jak jedzenie w nim przygotowuje się poprzez strumienie gorącego powietrza.

Trzeba

    • 700-800 g крольчатины
    • 100 g słoniny;
    • 100 g suchego wina;
    • 3-4 ząbki czosnku;
    • 4-5 szt. cebuli репчатого;
    • 1.5 szklanki kaszy gryczanej;
    • 100 g majonezu;
    • 100 g śmietany;
    • 100 g grzybów;
    • 5-6 szt rzodkiewka;
    • pieprz mielony
    • sól do smaku.

Instrukcja

1
Królik pieczony królika Pokroić na porcje, natrzeć czosnkiem i puree polejcie mieszanką wina i soku z cytryny. Moczyć mięso w lodówce około godziny. Następnie wyjąć z marynaty, doprawić solą, pieprzem i ułożyć w wysmarowanej smalcem kształt. Wlać marynatę, na wierzchu połóż plastry cebuli i zalać mieszanką śmietany i majonezu. Przykryć formę folią aluminiową. Gotować w аэрогриле około godziny w temperaturze 260 stopni przy dużej prędkości wentylacji. Zdejmij folię aluminiową na 10 minut przed końcem gotowania. Podawać z dowolnymi dodatkami i świeżą natką.
2
Królik w molochnoye sosie Разрубите królika na porcje i podsmażyć w растопленном oleju. Oczyścić cebulę i marchewkę, kroimy je w kostkę i пассеруйте w oleju. W wielką ceramiczne naczynia umieścić smażone kawałki królika, na nich – пассированные warzywa, dodać przyprawy, sól i zalać gorącym mlekiem. Wypełniony naczynie przykryć pokrywką, umieścić w аэрогриль i mięso należy gotować pół godziny w temperaturze 260 stopni przy dużej prędkości wentylacji. Podawać ze świeżą zielenią i рисовым dodatkami.
3
Królik z гречневым гарниромПочистите cebulę i marchew, drobno pokroić i пассеруйте w растопленном oleju. Mięso pokroić na małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i podsmażyć na oleju. Następnie wlać na patelnię z mięsem trochę gorącego bulionu i zgaście pod przykryciem do miękkości. Złóż gulasz a la carte w doniczkach, dodaj пассированные warzywa i dokładnie промытую kaszę gryczaną. Zalać gorącym bulionem. Przykryć doniczkach osłonami, umieścić w аэрогриль i gotuj przez 40 minut przy dużej prędkości wentylacji, w temperaturze 260 stopni. Następnie kontynuuj gotowanie jeszcze 30 minut w temperaturze 235 stopni na średniej prędkości wentylacji.
4
Królik z pieczarkami w garnku Pokroić 100 g boczku kawałki i wrzucić do wrzącej wody na minutę. Następnie rozłożyć na sitko i pozostawić do drenażu wody. Oczyścić małe cebulki i пассеруйте je całe w oleju. Umyć pieczarki, pokrój je na 4 części, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. U rzodkiewki odciąć ogonki, pokroić każdą na 4 części, бланшируйте w gorącej wodzie 3 minuty, odwrócić się na sito. Królik mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w natłuszczonej doniczkach, dodać smażone cebuli, plasterki cukinii, rzodkiewki i grzyby. Wlać wrzącej osolonej wody, przykryć pokrywą i umieścić w аэрогриль na 60-80 minut. Dopasuj temperaturę do 260 stopni i wysoką prędkość wentylacji. Rzepa również pokroić na 4 części i gotować przez 5 minut. Podsmażyć ją na patelni, doprawić solą i pieprzem i podawać jako dodatek do królika.