Jak przygotować farsz do pierogów

Wbrew dominującej opinii o tym, że prawdziwe pierogi są możliwe tylko z nadzieniem z mielonego mięsa w różnej proporcji, wśród rosjan starych receptur i rybne, pierogi, pierogi z grzybami i cebulą, z rzepy i kapusty kiszonej. A jakich tylko pierogów nie wymyślili inne narody! Dlaczego nie poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i nie spróbować вонтоны z kurczakiem, har go z krewetkami lub ravioli z dynią?

Trzeba

    • Klasyczny пельменный mielone
    • 450 g mielonej wołowiny;
    • 350 g бараньего farszu:
    • 200 g tłustego, wieprzowego mięsa mielonego;
    • 1 duża cebula;
    • 1 ząbek czosnku;
    • sól
    • pieprz.
    • Farsz z kiszonej kapusty
    • 500 g kiszonej kapusty;
    • 200 g smalcu;
    • 1 duża cebula.
    • Rybny mielone z dorsza
    • 500 g filet z dorsza
    • bez skóry i kości;
    • 2 dużych kurzych jaj;
    • 2 łyżki skrobi kukurydzianej;
    • 1 szklanka kwasów śmietany;
    • sól
    • pieprz.
    • Farsz do chińskich pierogów z wieprzowiną
    • 500 g wieprzowego mięsa mielonego;
    • 12 łyżek oleju sezamowego;
    • 1 łyżeczka soli;
    • 4 łyżeczki cukru;
    • 1/2 łyżeczki pieprzu;
    • 250 g kapusty pekińskiej;
    • 1/2 szklanki drobno posiekanej zielonej шнитт-łukasz.
    • Z krewetek, mięso mielone do har gow
    • 300 g obranych surowych krewetek;
    • 3 łyżki drobno pokrojone pędy bambusa (może być z puszki);
    • 1/2 łyżeczki drobno posiekanej zielonej cebuli;
    • 3/4 łyżeczki chińskiego wina ryżowego lub sherry;
    • 1/4 łyżeczki oleju sezamowego;
    • 1/2 łyżeczki soli;
    • szczypta białego pieprzu;
    • 1 białko;
    • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej.
    • Farsz z dyni i sera do ravioli
    • dynia o wadze około 1 kg;
    • oliwa z oliwek;
    • 1 łyżeczka suszonego tymianku;
    • 1 cebula;
    • 4 ząbki czosnku;
    • 2 marchewki;
    • 1 szklanka ricotta;
    • 1 jajko;
    • 1/2 szklanki startego sera pecorino nowatorski;
    • 1 szczypta gałki muszkatołowej.

Instrukcja

1
Klasyczny пельменный фаршСмешайте wołowy, barani i gruby wieprzowy, mięso mielone. Dodać do niego sól, pieprz, starte na drobnej tarce cebulę i nieodebrane przez чеснокодавку czosnek. Przełóż farsz wtórnie przez maszynkę do mięsa i dobrze вымесите. Jeśli natkniesz się na chudy wieprzowy, mięso mielone, włóż w niego trochę pokrojonej w kostkę słoniny.
2
Jeśli chcesz uzyskać mielone zbliżone do tego, który uzyskuje się według starych receptur, ważne jest, aby nie tylko zebrać kilka rodzajów mięsa, ale i pociąć go za pomocą kilku ostro ostrych noży. Przecież w dawnych czasach żadnych maszynek do mięsa, oczywiście, nie było.
3
Farsz z kiszonej капустыИз kiszonej kapusty wyciśnij sok, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Słoninę pokroić w kostkę i również przepuścić przez maszynkę do mięsa. Na drobnej tarce zetrzeć cebulę. Wymieszać kapustę, boczek i cebula.
4
Jeżeli masz specjalne koryta i sieczka, to отжатую kapustę, pokroić boczek i cebulę lepiej posiekać сечкой, a nie przepuszczać przez maszynkę do mięsa. Tak u farszu będzie bardziej wyraźne konsystencja.
5
Rybny farsz z трескиПропустите filet z dorsza dwa razy przez maszynkę do mięsa. Otrzymany farsz musi być płaska i gładka. Rozbij do miski jajka, dodać sól, pieprz, skrobia i ubić trzepaczką. Umieść tam farsz i dobrze вымешайте. Śmietanę ubić, aż sztywne szczyty. Dokładne ruchy w górę i w dół, łyżką wymieszać z bitą śmietaną i farsz rybny.
6
Farsz do chińskich pierogów z свининойНарежьте i drobno posiekać chińską kapustę, dodać sól i pieprz. Daj posiekanej kapusty 15-20 minut odstać, a następnie zawiń w gazę i wyciśnij sok. Dodaj do wyciśniętą kapuście wieprzowy, mięso mielone, olej sezamowy, cukier i szczypiorek. Dokładnie вымешайте.
7
Z krewetek, mięso mielone do har гоуМелко pokroić krewetki, ubić białka i wlać do miski z plastrami krewetkami, następnie dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać. Przykryć pokrywką i włożyć pojemnik na 1 godzinę do lodówki. Jest to robione po to, aby produkty mogły nasycone smakami siebie. Przez godzinę można przystąpić do przygotowania har gow.
8
Farsz z dyni i sera dla равиолиТыкву pokroić, posmarować oliwą, posypać tymiankiem, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 200 ° c około 15-20 minut. Uwolnij gotową dynię ze skóry i umieścić w misce miksera, dodać sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Пюрируйте dyni.
9
Marchew zetrzeć na drobnej tarce, cebulę pokroić. Podsmażyć marchew i cebulę, wrzuć je do dyni, dodać twaróg ser ricotta, ubite jajko i starty ser pecorino nowatorski. Wymieszać.