Jak gotować kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty – to jeden z najbardziej popularnych zup w centralnej Rosji. Gotowe zupy można tankować sosem pomidorowym lub śmietaną. Jeśli chcesz, aby nadać by kapusty zupa ze świeżej kapusty pikantnym kwas, to przy разогревании zupy, dodaj kilka łyżek solanki z kiszonej kapusty.

Instrukcja

1
Umyć kawałek mięsa pod kran z zimną wodą. Oczyść z nadmiaru tłuszczu i folii. Kość разрубите w kilku miejscach. Umieścić mięso w garnku z zimną wodą, szczelnie zamknąć pokrywę i umieścić na silny ogień. Doprowadzić do wrzenia. Zrób ogień mniejsze, nie pozwól бульону mocno wrzeć. Pianę zdjąć łyżką cedzakową. Za 10 minut do miękkości, dodać liść laurowy, sól i pieprz czarny groszek.
Przez półtorej godziny bulion wyłączyć, wyjąć mięso na talerz, a bulion przecedzić. Oddzielić mięso od kości i pokroić w plasterki.
2
Usuń pomarszczone i brudne górne liście kapusty. Pokroić kapustę na cztery części, usunąć кочерыжку. Kapustę posiekaj długimi wąskimi paskami. Umieść ją w процеженный bulion i umieścić na ogniu.
3
Oczyścić cebulę i marchew. Cebulę drobno pokroić, a marchew zetrzeć na tarce. Rozgrzej olej na patelni. Umieść olej tarty marchew, podsmażyć kilka minut, aby marchewki dałam sok. Dodać cebulę. Dalej пассеровать warzywa, aż cebula będzie przezroczysta, a marchewki miękka. Nie wolno dopuścić do patelni cebuli lub marchewki.
4
Umyć ziemniaki, zdrap lub usunąć z niego skórkę i pokroić w kostkę.
Opłukać pod wodą i wyczyścić korzeń pietruszki i seler. Pokrój je w kostkę.
5
Włóż do garnka z wrzącym bulionem i kapustą rumiane cebulę i marchew, pokroić ziemniaki, pietruszkę, seler i gotowe mięso. Gotować 15 min..
Pomidory oparzenie wrzącą wodą i usunąć cienką skórką. Drobno pokroić i dodać do zupy, na pięć minut przed końcem gotowania.