Jak zrobić krem do twarzy

Domowe kremu mają przewagę nad przemysłowymi kosmetyków, leków: są one wykonane z naturalnych składników, zawsze można sprawdzić ich jakość, w samodzielnie wykonanych kremach brak konserwantów.

Trzeba

  • – lanolina;
  • – gliceryna;
  • – olejki eteryczne;
  • – wosk pszczeli;
  • – witaminy w tłuszczu kapsułki;
  • – suszone zioła, warzywa, owoce itp.
  • – pojemnik do topienia składu;
  • – strzykawka pomiarowe;
  • – mikser lub blender;
  • – patyk do mieszania.

Instrukcja

1
Określ rodzaj kremu, który chcesz gotować – nawilżający, odżywczy, kojący, przeciwzmarszczkowy, itp. zależy Od tego kremu i wybór składników.
2
Kup wszystkie elementy kina kremu w aptece, specjalistycznym sklepie lub zwykłej produktowej sklepie. Wszystkie naczynia, z którego będzie się stykać skład, wstępnie oparzenie wrzącą wodą.
3
Przygotować podstawę kremu – mogą to być wosk pszczeli, olej palmowy lub masło kakaowe i inne stałe składy. Разломите na kawałki lub настрогайте solidne podstawy, złóż je do miski i rozpuścić skład kąpieli wodnej.
4
W osobnym naczyniu wymieszać suche trawy, miąższ owoców lub warzyw, miód, gliceryna, lanolina, itp. Wymieszać wszystkie składniki w określonej dawce, delikatnie wymieszać drewnianą lub plastikową bagietką, dążąc do ujednolicenia składu.
5
Połącz dwie części kremu. Do naczynia z растопленной podstawą cienkim strumieniem wlać drugą część składu. Dobrze ubić krem miksera lub blendera, dążąc do całkowitego rozpuszczenia i rozdrobnienia składników.
6
Dodaj wodną część kremu – wlać przygotowany ziołowy napar (łyżka suszonych ziół na szklankę wrzącej wody), mineralną niegazowaną lub wody destylowanej. Zaznacz cały skład na łaźni wodnej, potrzymaj mi 3 minuty i przenieś pojemnik z kremem w misce z zimną wodą. Od razu zacznij ubijać krem mikserem i dalej to aż do momentu, gdy skład ostatecznie nie ostygnie. Pod koniec ubijania dodać przygotowane olejki eteryczne i olej witaminy (tak olejne kompozycje zachowują wszystkie swoje właściwości użytkowe).
7
Ustawić pojemnik z domowym kremem do lodówki. Podczas użytkowania należy przestrzegać daty przydatności do improwizowanych pociągów – zwykle nie przekracza siedmiu dni. Najlepiej przechowywać domowe kremu w szklanych słoikach, a dostać trzeba je specjalną szpatułką, a nie palcami.