Jak wybrać piekarnik
Piekarnik – to ten gatunek agd, bez którego nie można wyobrazić sobie pełnej kuchni. Dlatego też wybór piekarnik trzeba iść dokładnie.
Instrukcja
U piekarnik elektryczny o wiele bardziej różnorodne funkcje, w porównaniu z gazowymi rówieśnikami. Są one sterowane za pomocą elektroniki, stąd bogactwo wyboru trybów gotowania. Ale podobne płyty „jedzą” bardzo dużo energii elektrycznej. Średnio elektryczne, piekarnik mają o mocy 4 kw, że bardzo wiele. Dlatego też, jeśli nie stłoczone w mediach, to śmiało bierz elektryczny piekarnik. Gazowa piekarnik nie jest tak drogie w użyciu, ale funkcjonalność ma znacznie poniżej.
Na dzień dzisiejszy najbardziej popularne modele o szerokości 60, 70, 90, 120 cm Ostatnie trzy wersje szczególnie popularne w restauracjach i instytucjach tego typu. Do użytku domowego samym najbardziej nadają się piekarnik 60 cm szerokości.
U orkiestra płyty istnieję 2 rodzaje sterowania: zależne i niezależne. Zależna zarządzanie oznacza, że wszystkie przyciski funkcji piekarnik znajdują się nie na samej płycie, a na górze, na płyty grzejnej. W przypadku niezależnego sterowania wszystkie elementy sterowania piekarnikiem są umieszczone bezpośrednio na niej.
Timer. Chyba jedna z klasycznych funkcji. Umieścić mięso, włączyć zegar, i, jak tylko zadzwoni alarm można wyłączyć piekarnik.
Wysuwana wózek. Służy do tego, aby się nie poparzyć, jeśli trzeba sprawdzić gotowość dania.
Schłodzone uchwyt piekarnika. Nie wymaga dodatkowych komentarzy, możesz nie bać się poparzyć o pokrętło piekarnika.
Grill. Pozwala podczas gotowania mięsa uzyskać chrupiącą skórkę.
Tryby nagrzewania piekarnika. Pozwala rozprowadzić ciepło piekarnik tam, gdzie jest to najbardziej potrzebne. Ważne dla elektrycznych modeli.