Jak wybrać blachę

Większość nowoczesnych gospodyń po prostu nie wyobrażają sobie życia bez brytfanny. Za pomocą tego niezbędnego przedmiotu kuchennych, stanowiącej metalową powierzchnię z zagiętymi do góry krawędziami, można przygotować różnorodne potrawy. Aby blasze był łatwy w obsłudze i służył przez długi czas, ważne jest, aby prawidłowo wybrać.

Instrukcja

1
Wcześniej blachy do piekarnika były bardzo ciężkie i niewygodne w użyciu. Wykonane są one zazwyczaj z żelaza i żeliwa. Jedzenie na nich stale пригорала, a z powodu braku pokrywy пропекалась nierównomiernie.
2
Do budowy nowoczesnych patelni do gotowania w piekarnikach wykorzystywane są materiały takie jak wysokiej jakości aluminium i stal nierdzewna. Nowoczesne blachy uzupełnione pokrywami z żaroodpornego szkła, które jest w stanie wytrzymać nawet najbardziej wysokie temperatury.
3
Wybierz blachy, ma nieprzywierającą powłokę, która chroni ich od różnych uszkodzeń, w tym i zadrapaniami. Takie blachy mają doskonałą odporność na ścieranie i trwałość. Dużą popularnością wśród nowoczesnych gospodyń cieszą się blachy do pieczenia, ma nieczysty warstwa podkładowa, również продляющий życie to przydatne wyrobów.
4
Nie może obejść się bez brytfanny i przy produkcji wyrobów cukierniczych. Jeśli jesteś wielkim miłośnikiem ciast, suche ciastka i bułki, pierwszeństwo płaskiej противню. A oto blachy do pieczenia z rantem o wysokości 2,5 cm są przeznaczone specjalnie do wypieku бисквитных i powstawanie ciast, będących podstawą wielowarstwowych tortów i rolad.
5
Niektóre nowoczesne blachy mają możliwość przygotowania grilla. Wewnętrzna powierzchnia tych modeli ma rowkowane nie powierzchnia.
6
Przy wyborze blachy należy wziąć pod uwagę wymiary piekarnika. Pamiętaj, że między ściankami pieca i krawędzie blachy nie powinna być mniejsza niż 5 cm wolnego miejsca.
7
Zrezygnować z zakupu taniego brytfanny z niskiej jakości materiałów. W najlepszym przypadku może trwać ci rok lub dwa. Pierwszeństwo drogiemu противню, który stanie się dla ciebie niezastąpionym pomocnikiem na długie lata.