Jak gotować kaszę z białej kapusty

Kaszę można ugotować z wielu różnych produktów, ponieważ солянкой określane jako zupy i drugie dania. Łączy w sobie wszystko to różnorodność słodko-słony ostry smak potrawy, która została podjęta podawać na gorąco.

Trzeba

  • Do solanki z grzybami:
  • – 0,5 kg białej kapusty;
  • – 2 pikle;
  • – 300 g pieczarek;
  • – 1 cebula;
  • – 0,5 szklanki wody;
  • – 2 łyżki pomidorów;
  • – 1-2 łyżeczki cukru;
  • – 2 łyżki masła;
  • – ? cytryny;
  • – olej, liść laurowy, ocet, pieprz i sól do smaku.
  • Do solanki z kiełbasą:
  • – 1 główka kapusty;
  • – margaryna lub olej roślinny;
  • – 2-3 cebule;
  • – 2 marchewki;.
  • – 1 papryka;
  • – 2 pomidory;
  • – 300 g parówek lub kiełbasy;
  • – 2 łyżki pomidorów lub ketchupu.

Instrukcja

1
Solanka z грибамиВымойте kapustę, usuń górne twarde i uszkodzone liście, drobno posiekaj, włóż do garnka, wlać pół szklanki wody, dodaj 1 łyżkę masła, 1 łyżeczkę octu i gotować do miękkości.
2
Umyć i pokroić pomidory na duże kawałki, pokroić ogórki kółkami. Za 10 minut do miękkości kapusty, dodać pomidory i ogórki, doprawić solą, всыпьте 1-2 łyżeczki cukru, pieprzem i włóż liść laurowy do smaku.
3
Umyć pieczarki i cebulę. Grzyby pokroić w małe plasterki, cebulę drobno покрошите. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę masła, lekko podsmażyć grzyby, potem dodać cebulę, w razie potrzeby dodać jeszcze oleju, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować do miękkości grzybów.
4
Nasmarować термостойкую, a najlepiej żeliwnego głęboką patelnię masłem, połóż na niej pół pieczonej kapusty, z góry – grzyby i przykryć je drugą częścią kapusty, posypać bułką tartą, posypać olejem roślinnym. Rozgrzej piekarnik do 130-150°c, włożyć do piekarnika żeliwa patelni z солянкой i piec przez 15-20 minut. Pocztowe, udekorować cytryną klinów.
5
Solanka z колбасойВымойте kapusty oczyścić z górnych i uszkodzonych liści, posiekaj grubo. Weź dużą patelnię i rozgrzej na niej 150-170 g margaryny lub masła (można użyć oleju roślinnego). Umieścić posiekane kapustę na patelnię, zamknij pokrywę i lekko smażyć na małym ogniu.
6
Umyć i oczyścić 2-3 cebula i drobno pokroić. Wymieszać kapustę i ułożyć na wierzchu нашинкованный cebula, zamknij pokrywę. Umyć i oczyścić marchew obrać, zetrzeć na tarce lub bardzo drobno i drobno pokroić. Wymieszać kapustę, ułożyć na wierzchu marchew.
7
Umyć paprykę, usunąć rdzeń i ogonki, pokroić w duże paski. Wymieszać kapustę, dodać paprykę. Grubo pokroić pomidory i сырокопченую lub полукопченую kiełbasę – drobną kostkę.
8
Wymieszać kapustę i dodać najpierw pomidory, potem kiełbasę i gotować na bardzo małym ogniu przez 5-7 minut. Dodaj 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, ketchupu lub weź jeszcze 2 dużych pomidorów, oparzenie wrzątkiem, zdjąć skórki, posiekać w misce nożem lub w blenderze, dodaj tę mieszaninę zamiast koncentratu pomidorowego. Doprawić solą i gotować jeszcze przez około 5-6 minut.