Jak zrobić filet горбуши pyszne

Горбуша – jedna z najmniejszych ryb z rodziny łososiowatych. Jej osobniki rzadko kiedy osiągają 70 centymetrów długości i waży mniej niż 2 kg. Uważa się, że w smaku różni się ona nie na lepsze – mówi się, że jest za suchy i trochę gorzka. Ale wszystkie te urojone wady łatwo korygowane poprawnym doborem receptur. Przygotuj горбушу z nasycone kwasy sosami i tylko smakosze odróżniają ją od łososia, ale wcale nie огорчатся taka wymiany.

Trzeba

    • Горбуша ze spaghetti carbonara
    • 500 g spaghetti;
    • 4 plasterki boczku;
    • 4 żółtka;
    • 1/2 szklanki kwasów śmietany;
    • 1 łyżka oliwy z oliwek;
    • 250 g filet z горбуши;
    • 2 szklanki mrożonego groszku;
    • 1/3 szklanki startego sera parmezanu;
    • 2 szklanki białego wina lub bulionu rybnego;
    • 2 szklanki wody;
    • 1 cytryna;
    • pęczek świeżego koperku.
    • Cytrynowy makaron z горбушей
    • 3 szklanki kwasów śmietany;
    • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny;
    • 2 łyżeczki suszonego koperku;
    • 500 g makaronu ( тагьятелле
    • фарфелле
    • fettuccine);
    • 500 g filet z горбуши;
    • 1 łyżka oliwy z oliwek;
    • 1 por;
    • 1 czerwona papryka;
    • 2 szklanki mrożonego słodkiego groszku;
    • 3 łyżki soku z cytryny.

Instrukcja

1
Горбуша ze spaghetti карбонараПоставьте na ogniu duży garnek z wodą i doprowadzić ją do wrzenia. Gotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podsmażyć aż ostry boczek, zdejmij go z patelni i położyć na papierowe ręczniki, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.
2
W czystej patelni wymieszać wodę i wino lub bulion, wycisnąć sok z cytryny, położyć koperek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut, a następnie umieścić filet горбуши, ponownie przykryć i gotować około 10 minut. Wyjąć filety, daj mu trochę ostygnąć i rozłożyć na kawałki.
3
W małym garnku lub misce ubić trzepaczką żółtka ze śliwkami.
4
W drugą dużą patelnię wlać oliwę, podgrzać i dodać groszek, gotuj go około 5 minut, okresowo wstrząsając patelni. Włóż do grochu boczek i kawałki ryby. Pozostawić na wolnym ogniu.
5
Gdy makaron będzie gotowy, odcedzić i umieścić je w garnku z горбушей i grochem. Nie przeszkadzajcie. Od razu wlać mieszaninę żółtek i śmietany. Zwiększ ogień i za pomocą szczypiec, bardzo szybko, lekko podnieś i obróć spaghetti, tak aby i ich kawałki ryby i groszek обволакивал gruby pan ajerkoniak-kremowy sos. Posypać serem. Wyłącz ogień i podawać.
6
Cytrynowy makaron z горбушейВ dużym rondlu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ugotować makaron. Podczas gdy ona przygotowuje się, dobrze wymieszać śmietanę, skórkę z cytryny i koperek. Odstawić.
7
Filet горбуши wolne od skóry i pokroić w kostkę 2 cm. Na patelni rozgrzać oliwę i włóż rybę. Gotować około 4 minut, na średnim ogniu, dopóki nie посветлеет. Wyjąć горбушу z patelni i włóż pokrojone w plasterki por ( tylko białą część). Gotować około 1 minuty. Papryka jest również pokrój w kostkę i wrzuć do cebuli razem z groszkiem. Gotować, stale mieszając, około 3 min..
8
Odcedzić makaron i zapisz około szklanki wywaru, postawić garnek na średnim ogniu, dodaj makaron, горбушу, groszek, papryka, sok z cytryny i kremowy sos. Delikatnie wymieszać. Jeśli sos wychodzi za mało płynne, dodać trochę wywaru.