Jak zastosować czerwony pieprz

Papryką nazywają dziesiątki różnych rodzajów ostrych spalanie strączkowych перчиков, znanych również jako papryki chili. To może być mięsiste papryki хабанеро lub małym, ale nie mniej niż „zły” chili sokole oko, przypominający kulę papryka serrano lub prowokujące chile-willy, wywołujący zażenowanie u niektórych pań. Czerwony pieprz używają świeżym lub suszonym.

Instrukcja

1
Przed rozpoczęciem korzystania z papryka, bardzo ważne jest, aby określić jego gatunek. Wszystkie papryki zawierają palące substancja – kapsaicyna, ale u każdej odmiany treści jego różny. W 1912 roku farmaceuta Wilbur Сковилл wymyślił test do pomiaru ostrości pieprzu. Na podstawie tego testu powstała jedna skala, z której korzystają do tej pory. Жгучесть bułgarskiego pieprzu w skali Сковилла, na przykład, od 0 do 100, a u podobnego do niego mięsisty dużego морщинистого хабанеро ona przewraca za 50 000 jednostek.
2
Węgierski перецДлинный, zwężający się ku końcowi miska w kształcie stożka pieprz z ściankach średniej grubości. Jest nie tylko czerwony, ale i blady żółty, żółty, blady zielony. Używają do konserw, w chutney, salsę i smażone potrawy. Suszone węgierskiej papryki w naszym kraju znany jest jako papryka. Jest on umieszczony w słynny węgierski gulasz. Жгучесть od 1 000 do 5 000 jednostek.
3
ХабанероКрупный przez cały pomarszczony, pieprz z owocowym smakiem. Жгучесть od 8 000 do 60 000 jednostek. Z niego robią tabasco. Ten pieprz jest bardzo umiarkowanie w świeżej sosem, w ceviche, ostrych sosach, curry i w daniach kuchni karaibskiej kuchni.
4
Cherry chili Podobny do pomidorów cherry pieprz. Жгучесть od 5 000 do 8 000. U tych перчиков bogaty słodkawy smak i doskonale komponują się z serem, wkłada do mięsne gulasze i używam w pikle.
5
Anaheim Długi i cienki pieprz z grubymi ścianami i dwoma „отделеньями”. Жгучесть od 1 000 do 8 000. Można je smażyć i фаршировать, dodawać plastrami w dania różnych kuchni narodowych. Suszone taka pieprz wrzucane do zupy, dodać do gulaszu, doprawione różne polewy.
6
Santa ФеКонические papryki z ściankach średniej grubości. Жгучесть od 5 000 do 60 000. Użyj ich w tacos, guacamole i quesadillas, marynowanym pieprzem приправляйте pieczeń.
7
Papryka перецДлинный zakrzywiony pieprz z cienkiej, pomarszczonej skórce. Może być również zielonym i fioletowym. Жгучесть od 5 000 do 60 000. Najczęściej stosowane suszonym. Dodaje się go do marynat, pizze, sosy, zupy, curry i gorące.
Należy zwrócić uwagę
Przygotujcie ostry pieprz zawsze w rękawiczkach. Unikaj dotykania rękami w tych rękawiczkach do gołej skóry, w żadnym wypadku nie wolno dotykać błony. Najlepiej chronić oczy, zakładając specjalne okulary.

Porada
Jeśli chcesz trochę zmniejszyć жгучесть świeżego pieprzu, usuń z niego przegrody i nasiona.