Jak wybrać kuchenkę gazową
Od właściwego podejścia do wyboru płyty gazowej zależy to, jak komfortowo możesz czuć się w kuchni. Również ważne jest, aby nie mylić z wyborem piekarnika, wielu gospodarzy musi się dostosować, jeśli piekarnik jest źle piec.
Instrukcja
1
Najbardziej praktyczne są płyty z wieloskładnikowymi maskownice dokującymi. Je po prostu umyć, a płyty są łatwe do czyszczenia. Wybierz proces pasek z dodatkowym конфоркой o dużej mocy. Posiada ona paliwa o powiększonej średnicy, co umożliwia szybsze przygotowywanie posiłków, dzięki silniejszego strumienia ognia.
2
Hartowane szkło doskonale nadaje się do płyty grzejnej, ponieważ cechuje wyjątkowa wytrzymałość i odporna na upadki. Jeśli taką powierzchnię w odpowiednim czasie przetrzeć wilgotną szmatką, nie będzie żadnego nalotu.
3
Gaz są wykonane z gazowymi, elektrycznymi i połączonymi gazowymi духовками z elektrycznym grillem. Najbardziej równomierne nagrzewanie przez elektrycznymi духовками, ale należy zadbać o potężnej instalacji elektrycznej, tak jak wzrasta obciążenie sieci.
4
Żarówki są praktycznie we wszystkich różnych piecach, z ich pomocą można obserwować proces gotowania, gdy drzwiczki są zamknięte. Niektóre piekarnik posiada funkcję automatycznego czyszczenia katalitycznego, która pomaga utrzymać czystość w piekarniku, a nie tracić czas na kapitał czyszczenie.
5
Zegar nowoczesny piekarnik nie tylko emituje sygnał dźwiękowy o zakończeniu procesu, ale i jest w stanie samodzielnie wyłączyć elementy grzejne.
6
Włączyć i zapalić kuchenkę gazową można za pomocą systemu автоподжига. W tym gaz, wystarczy kliknąć na znajdujący się na powierzchni specjalny przycisk. W droższych modelach wystarczy obrócić pokrętło, a system automatycznie wygeneruje iskrę w palniku, zamykania obwód świecy zapłonu.
7
Wyciek gazu – najbardziej częsta awaria związana z kuchenką gazową. Właśnie z tego powodu dziś praktycznie nie ma firm, które nie uzupełniają system gaz-kontroli swoje modele. Ale różnych stopniach należy różny czas, aby otworzył się zawór bezpieczeństwa, nakładających się gazu w przypadku погасшего płomienia.