Jak leczyć żołądka z niskiej kwasowości

Przy częstym zgaga, uczucie ciężkości w żołądku, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, nudności, warto zwrócić się do гастроэнтерологу. Opisane objawy często wskazują na spadek zdolności wydzielnicze żołądka. Jeśli ten problem nie jest leczone, może doprowadzić do żołądka.

Instrukcja

1
W celu zwiększenia kwasowości żołądka stosuje się preparaty farmakologiczne, wywary i napary z ziół i owoców, a także korygują codziennej diecie.
2
Wśród leków, które zwiększają kwasowość „Плантаглюцид” i „Orto Tauryna Ergo”. „Плантаглюцид” biorą trzy razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem, rozkładanie na 1 h. l. w ćwiartce szklanki wody. „Orto Tauryna Ergo” należy przyjmować po 1 kapsułce trzy razy dziennie na pusty żołądek. Bierz te leki tylko po konsultacji z гастроэнтерологом i złożeniu wszystkich wymaganych badań.
3
Tradycyjna medycyna oferuje wiele środków do leczenia niskiej kwasowości. Ale zajmując się фитолечением, rób przerwy, aby nie uzyskać długotrwałą alergii.
4
Weź wywar z:
– liści borówki, babki, zegarek трехлистной;
– zgnieciony korzenia tataraku, oman wysokiej, goryczki перекрестнолистной, rabarbar;
– owoce dzikiej róży psiego, borówki, żurawiny, jarzębiny zwyczajnej, kminku;
– ziele piołunu, sushenitsy marsh, hypericum perforatum, krwawnik pospolity zwykłego, centaury małych, tymianek pełzania, kocanek piaskowych;
– gałęzi kruszyny слабительной;
5
Skorzystaj z aloesu. W aptekach sprzedawany jest gotowy sok, jego należy przyjmować 1 h. l., a świeżo po 8-10 kropli 3 razy dziennie. Pomoże w zwiększeniu kwasowości soku żołądkowego i odbiór na pół godziny przed posiłkiem rozcieńczonego miodu: ? łyżeczka na ? szklanki wody. Można również wymieszać miód i masło w równych proporcjach i do jedzenia przyjmować po 1 łyżce stołowej.
6
Do swojej diety wprowadź morele, winogrona, świeże ogórki, gotowane na parze, kapusta, fasola. Przy czym z fasoli można ugotować ziemniaki, farsz do pierogów i ciasta, gotować z niej zupę, dodać ją do vinaigrette, a nawet upiec ciasto, za pomocą перемолотую fasola jako mąki. Trwały efekt zwiększenia kwasowości daje przyjmowanie jedzenia mięsa. Przed posiłkiem wypij świeżo wyciśnięty sok z marchwi 50 g, a po posiłku – tyle samo soku z czarnej porzeczki.
7